KomFri

Julresa till Avesta tomtemarknad

Skaffa ditt digitala medlemskort

Nu är det äntligen dags att digitalisera KomFris medlemshantering. Från och med årsskiftet 2023/2024 slutar vi med plastkortet och årsmärken och ger oss in i apparnas värld. Vi börjar använda Cardskipper för den hanteringen. 

 

Den 1 januari 2024 går vi över till digital medlemshantering där du som är medlem har ditt medlemskort i mobiltelefonen. Det är enkelt att använda och du slipper hålla reda på ditt medlemskort i plast. Du har alltid med dig det i din telefon och självklart är det även bättre för miljön. 


Nyheter direkt i appen

Nyheter, information och inbjudningar hamnar direkt i telefonen. Du väljer själv om du vill ha pushnotiser eller om du då och då vill kika in och se om vi har något nytt på gång. Du får en länk till nyheten, så vi kommer självklart ha kvar vår webbplats, www.komfri.se och Facebooksidan, Kommunens Fritidsklubb. Allt för att det ska bli enklare för dig som medlem och även för oss i styrelsen med medlemshanteringen. 

 

Några får Cardskipper tidigare

Du som har din e-postadress i vårt medlemsregister sedan tidigare, kommer att få en inbjudan till vårt nya medlemssystem inom kort med instruktioner på hur du gör för att starta upp Cardskipper.  

 

Vad behöver du göra?

För dig som inte har fått en inbjudan sedan tidigare behöver själv anmäla din e-postadress och mobilnummer till oss. När du har anmält dig lägger vi in det i medlemsregistret och skickar en inbjudan till dig. Det kan ta någon vecka innan du får inbjudan, eftersom vi lägger in uppgifterna manuellt och vi måste ju få träna på hur det går till. När du fått inbjudan laddar du ner appen Cardskipper i din telefon och följer du instruktionerna.
Du kan använda vilken e-post du vill. Du måste inte använda jobbets e-postadress. Får vi ingen e-postadress kan vi inte lägga in dig i medlemsregistret och då kan du inte få ditt nya medlemskort. Det vore väl synd att missa alla fina erbjudanden på roliga och trevliga aktiviteter. 

Här är en länk  till att meddela oss din e-postadress

Här är en länk till anmälan om att bli medlem. Används bara om du ännu inte är medlem.

Ladda ner Cardskipper i din mobiltelefon

För att kunna använda alla nya finesser och medlemskortet måste du ha appen Cardskipper i din mobiltelefon. Den är enkel att ladda ner i App Store eller Google Play. Den heter Cardskipper app. Vi exporterar uppgifterna från vår gamla medlemshantering in i det nya. När du anmält din e-postadress till oss får du information om hur du gör. 
 

Du kan använda appen direkt

Så fort du har skickat din e-postadress till oss och fått inbjudan kan du börja använda appen. Du kan använda medlemskortet på en gång, om du vill och du får aviseringar om våra aktiviteter direkt i appen. Vi kör skarpt från och med 1 januari 2024. Då gäller inte vårt gamla medlemskort längre och du får inget nytt årsmärke. Nedan kan du se hur ditt medlemskort kommer att se ut i telefonen. Känner du igen var vi är och vad vi gör? 

 

Nytt för oss i styrelsen

Som du förstår är det här väldigt nytt och ovant även för oss i styrelsen, så vi hoppas du har förståelse för att vi också måste lära oss hur det fungerar. Om vi hjälps åt blir det nog alla tiders bra. 


Avgiften dras på lönen som vanligt

För dig som får lön från kommunens lönekontor förändras inget. Som tidigare blir det löneavdrag i början av året. De företag som inte får lön från kommunens lönekontor får som tidigare information om medlemmar och betalar som tidigare via företaget. För dig som inte kan få löneavdrag från kommunen eller bolaget måste se till att betala in din avgift med swish eller bankgiro. 


Frågor och funderingar

Funderar du över något om den nya hanteringen av medlemsregister och medlemskort är det bara att höra av dig till komfri@koping.se. Vi svarar så snart vi kan.